آینده شغلی و بازار کار رشته روانشناسی

۲۱۳ بازديد
بازار کار رشته روانشناسی
 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آینده شغلی و بازار کار رشته روانشناسی

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

 

چنانچه شما عاشق دانستن چگونگی و دلایل رفتار دیگران بوده و دوست دارید به آنها در برخورد با چالش هایشان کمک کنید، شغل روانشناسی مناسب شما خواهد بود. در واقع علم روانشناسی به مطالعه رفتار و فرآیند های ذهنی انسان ها می پردازد و شناخت و درمان مسائل و مشکلات مربوط به آن ها که بسیار مهم و ضروری است ، وظیفه اصلی روانشناسان می باشد. رشته روانشناسی یکی از محبوب ترین رشته ها میان داوطلبان شاخه نظری و گروه علوم انسانی است. و در مقطع کارشناسی گرایشی نداشته و به صورت عمومی ارائه می گردد لیکن برای مقطع ارشد دارای گرایش های : روانشناسی عمومی ، روانشناسی بالینی ، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ، روانسنجی ( سنجش و اندازه گیری ) ، روانشناسی صنعتی و سازمانی و روانشناسی شخصیت می باشد. قصد داریم در ادامه این مطلب اطلاعاتی در زمینه بازار کار ، فرصت های شغلی و وضعیت ادامه تحصیل این رشته توضیحات بیشتری ارائه دهیم. همچنین برای آشنایی با دروس روانشناسی در مقطع کارشناسی چارت درسی این مقطع را در جدول زیر برای شما عزیزان گردآوری نموده ایم:

وظایف روانشناسان
وظایف رونشناسان در هر یک از زمینه های تخصصی زیر متفاوت خواهد بود:
  • روانشناس آموزشی: کمک به کودکان ، نوجوانان و جوانان برای غلبه بر مشکلات آموزشی و روانی خود برای پیشرفت در زمینه های یادگیری
  • روانشناس شغلی: کمک به شرکت ها و سازمان ها در بهبود عملکرد و افزایش رضایت شغلی کارکنان
  • روانشناس سلامت: ترویج رفتار و نگرش سالم و کمک به بیماران و خانواده های آنها برای غلبه بر بیماری ها
  • روانشناس مشاوره ای: کمک به افراد در حل مشکلات و تصمیم گیری ها در زمان های پر استرس زندگی
  • روانشناس جرم شناسی: استفاده از تئوری های روانشناسی در شناسایی جرایم ، بازسازی و بهبود مجرمین
  • روانشناس بالینی: کمک به مراجعینی که در شرایط سختی همچون افسردگی ، اضطراب ، وسواس و بیماری های روانی قرار دارند.
  • روانشناس ورزشی: کار با افراد ، تیم ها و سازمان ها برای بهبود انگیزه و عملکرد آنها در زمینه مربی گری ، آموزش و رقابت بین آنها و ترویج مشارکت ورزشی به صورت عمومی
مهارت های مورد نیاز رشته روانشناسی:
  • دارا بودن مهارت های ارتباطی خوب با دیگران
  • دارا بودن هوش هیجانی
  • امین و محرم اسرار بودن
  • انعطاف پذیری
  • علاقه به یاری رساندن به دیگران
  • دارا بودن مهارت های تصمیم گیری و حل مسئله
  • توانایی استفاده از رویکرد های منطقی و روشمند
 
 
آینده شغلی و بازار کار رشته روانشناسی
  • برای اینکه در رشته روانشناسی بتوانید از روانشناسان موفق باشید حتماً لازم است در دوران دانشجویی و پس از آن در حوزه مطالعه و تحقیقات پویا و فعال باشید و با شرکت در دوره های مختلف و کارگاه های آموزشی روانشناسی اطلاعات خودتان را به روز نگه دارید. پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی رشته روانشناسی شما با ادامه تحصیل در یکی از گرایش های مورد علاقه تان در مقطع کارشناسی ارشد راحت تر می توانید به صورت تخصصی به سراغ گرایش و شغل مورد نظر خودتان راه پیدا کنید. حوزه های کاری یک روانشناس می تواند به صورت زیر باشد:
  • به عنوان کارشناس اين رشته در مراکز دولتي نظير بهزیستی – شهرداري- نيروي انتظامي- سازمان زندان ها- کانون اصلاح و تربيت و ... در قسمت مربوطه جذب به کار شوند.
  • در آموزش و پرورش به عنوان معلم و يا دبير در دروس مربوطه و يا به عنوان مشاور مدرسه جذب به کار شوند.
  • در کلينيک هاي درمان اعتياد به عنوان روانشناس مشغول کار شوند.
  • در کلينيک هاي مشاوره اي به کارهاي درماني، و يا تشخيصي نظير گرفتن تست هاي هوش و شخصيت بپردازند (کلينيک هاي مشاوره اي به علت تجربه کم کاري به ندرت تمايل به پذيرش يک کارشناس روانشناسي به عنوان درمانگر دارند)
  • همکاري با روانپزشک (روانپزشکان در مطلب خصوصي خود، به ندرت تمايل به پذيرش يک کارشناس روانشناسي به عنوان درمانگر دارند)
  • با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تاسيس مهد کودک نمايند.
  • با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تاسيس سراي سالمندان نمايند.
  • به عنوان مربي مهد کودک مشغول به کار شوند.
البته پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام روانشناسان بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد ۲۲  درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد. فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری رشته روانشناسی نیز در مراکز علمی و پژوهشی کشور از جمله مراکز جذب فارغ‌ التحصیلان این رشته مشغول به کار می‌شوند و همچنین می‌ توانند به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها به کار تحقیق و تدریس در دانشگاه بپردازند.
 
 
درآمد روانشناسان چقدر است؟
درآمد روانشناسان با توجه به میزان دانش علمی، تجربه، شهر محل کار، خصوصی یا دولتی بودن محل کار و… متفاوت است. روانشناسی که در بخش های دولتی مشغول به کار می شود، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کند. رواشناسی که در سازمان ها و مراکز خصوصی استخدام شده اند، با توجه به میزان دانش ، مهارت ، تجربه و توافق صورت گرفته با کارفرما ، درآمدهای متفاوتی دارند. روانشناسی که خود کلینیک دارد نیز با توجه به میزان فعالیت و تعداد مددجوها ، درآمدهای مختلفی کسب می کنند. به عنوان مثال حدود درآمد روانشناسان در چند کشور را برای شما بیان نموده ایم: 
آمریکا : متوسط درآمد سالانه روانشناسان ۶۸٫۶۴۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳٫۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۶۸٫۲۰۰ دلار بوده است.
استرالیا : متوسط درآمد سالانه روانشناسان ۶۰٫۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان : متوسط درآمد سالانه روانشناسان متخصص در بخش دولتی بین ۳۹٫۰۰۰ تا ۵۲٫۰۰۰ دلار، افراد با تجربه تا ۶۱٫۰۰۰ دلار یا بیشتر و برای افراد ارشد و مشاور تا ۱۲۲٫۰۰۰ دلار می باشد.
 
 
چه شخصیت هایی مناسب شغل روانشناسی هستند؟
در یک انتخاب شغل صحیح و درست ، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی ، ارزش ها ، علایق ، مهارت ها ، شرایط خانوادگی ، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و نیاز به تخصص و زمان کافی دارد. البته هر فردی ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد ، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند ، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند. همانند افراد دارای ویژگی های زیر:
  • افرادی که دوست دارند به دیگران کمک کنند تا از زندگی خود لذت ببرند. آنها درمانگرهای بانفوذ و گرمی هستند که راه حل ها و انتخاب های احتمالی را به خوبی تشخیص و به مراجعان خود ارائه می دهند.
  • افرادی که از دانش و ایده های خود برای کمک به دیگران استفاده کنند. این افراد علاقه دارند که ارتباطات فردی (دو نفره) و عمیق با دیگران برقرار کنند که در این شغل شرایط آن وجود دارد.
  • افرادی که می توانند مشاورانی دلسوز، مهربان، خلاق و حمایتگر باشند. آنها می توانند روی دیگران تاثیر زیادی بگذارند. با انرژی زیادی که دارند، انگیزه لازم برای تغییرات مثبت در زندگی را به مراجعان خود می دهند.
  • افرادی که از استقلال و تنوع این شغل لذت برده و دوست دارند با انواع مردم در مشاغل مختلف سر و کار داشته باشد. آنها معمولا محیطی چالش برانگیز با طرح های خلاق و جلسات پویا بوجود می آورند.
  • شخصیت هایی که حامی قدرتمند جامعه بوده و از کمک کردن به دیگران و رفع مشکلات آنها لذت بسیار می برند. آنها به راحتی می توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند.
 
 
وضعیت ادامه تحصیل رشته روانشناسی
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته روانشناسی می توانند در صورت تمایل برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری و در گرایش های روانشناسی عمومی ، روانشناسی بالینی ، روانشناسی تربیتی ، روانشناسی کودکان استثنایی ، روانسنجی ، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ، روانشناسی شخصیت و روانشناسی صنعتی و سازمانی اقدام نمایند و  برای آشنایی با دروس روانشناسی در مقطع کارشناسی چارت درسی این مقطع را در جدول زیر برای شما عزیزان گردآوری نموده ایم:

 دروس مقطع کارشناسی رشته روانشناسی 

دروس عمومی

مبانی نظری اسلام – اخلاق اسلامی – انقلاب اسلامی – تاریخ وتمدن اسلامی –  آشنایی با منابع اسلامی – ادبیات فارسی – زبان عمومی – تربیت بدنی ۱ و ۲

دروس پایه و اصلی 

روان شناسی عمومی ۱ و ۲ – آمار استنباطی – روان شناسی رشد ۱ و ۲ – آمار توصیفی – مبانی جامعه شناسی – روش تحقیق در روان شناسی – روان شناسی یادگیری – روان شناسی تربیتی – روان شناسی اجتماعی – شخصیت  – بهداشت روانی – تاریخچه و مکاتب روان شناسی – فیزیولوژی عمومی – روان شناسی احساس و ادراک – روان شناسی فیزیولوژیک – علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی – کلیات فلسفه – متون روان شناسی به زبان های خارجی ۱ – روان شناسی تجربی – انگیزش و هیجان – روان سنجی – آسیب شناسی روانی ۱ – روان شناسی مرضی کودک

دروس اختصاصی

آسیب شناسی روانی ۲ – طرح های پژوهشی آزمایشگاهی – مقدمات نوروپسیکولوژی – تفکر و زبان – متون روان شناسی عمومی ۲- سمینار در مسائل روان شناسی عمومی – روان شناسی جنایی – پژوهش های علمی ( انفرادی ) در روان شناسی عمومی – روان شناسی مشاوره و راهنمایی –  ارزشیابی شخصیت – روان شناسی هوش و سنجش آن – روان شناسی پویایی گروه – روان شناسی کودکان استثنایی – اختلالات یادگیری

دروس انتخابی

 کاربرد کامپیوتر در تجزیه و تحلیل آماری – روان شناسی اجتماعی ،کاربردی -فلسفه اسلامی -بازپروری معلولین – روان شناسی مدیریت – انسان شناسی در اسلام – مدد کاری اجتماعی – روان شناسی تفاوت های فردی – روان شناسی اجتماعی ، تجربی – روان شناسی و آموزش کودکان معلول –  مقدمات ریاضی – روان شناسی صنعتی و سازمانی – اعتیاد (سبب شناسی و درمان آن ) – نگرش ها و تغییر آن – سیب شناسی اجتماعی – روان شناسی کودکان تیزهوش و آموزش های آن (فقط برای شاخه عمومی و گرایش بالینی
چنانچه پس از مطالعه این مقاله به جزئیات بیشتری در زمینه معرفی رشته و گرایش های رشته روانشناسی نیاز داشته باشید می توانید با کارشناسان مرکز الو مشاوره تماس گرفته و اطلاعات کامل تری کسب نمایید. لیکن در صورت علاقه مند بودن به بازار کار رشته اتاق عمل ، بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر و …. می توانید مقاله های ما را نیز در این زمینه مطالعه نمایید. 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آینده شغلی و بازار کار رشته روانشناسی

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.