آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی پزشکی

۲۴۱ بازديد
آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی پزشکیآینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی پزشکی
 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی پزشکی

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل


 
مهندسی پزشکی یک تخصص بین رشته ای است یعنی ترکیبی از دو گروه ریاضی و تجربی است که علاوه بر کاربرد های زیاد آن در تشخیص و درمان ، ارتباط نزدیکی با علوم دیگر نیز دارد که باعث پیچیدگی و جذابیت این رشته شده است. در واقع کاربرد علوم مهندسی در حوزه پزشکی برای تشخیص بیماری ها و به دنبال برطرف کردن نیاز های پزشکی در زمینه طراحی ، ساخت و نگهداری تجهیزات و ابزار های پزشکی است.  بنابراین اهمیت به کارگیری مهندس پزشکی برای پزشکان و مراکز بهداشتی درمانی همچون بیمارستان ها به خاطر بالا بودن قیمت تجهیزات و دستگاه های پزشکی است و نحوه صحیح استفاده و نگهداری از آنها موضوعی تخصصی و بسیار مهم است. از جمله دستگاه های ساخته شده توسط مهندسان پزشکی می توانیم به EEG ,ECG ,MRI ,CT- Scan و … اشاره کنیم که کمک بسیار بزرگی به علم پزشکی نموده‌ اند.
مهارت ها و توانمندی های مورد نیاز مهندس پزشکی
امروزه تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش بسیار زیادی یافته ولی تعداد افرادی که در حوزه رشته تخصصی خود مهارت خوبی کسب نموه باشند پایین است و به عبارتی در شرایط فعلی بازار کار و شرایط اقتصادی نامناسب کشور، مهندس پزشکی که با علاقه وارد این رشته شده و مهارت و تخصص خوب و مناسبی کسب کرده باشند به راحتی می توانند موقعیت های شغلی مناسب را با درآمد بالا پیدا کنند. برخی از مهارت های کلی لازم برای یک مهندس پزشکی:
  • داشتن علاقه و آشنایی کافی با علوم مربوط به ریاضیات، فیزیک، شیمی و زیست شناسی
  • توانایی مناسب در حوزه مهندسی مرتبط با تخصص خود. به عنوان مثال مهندس پزشکی بیوالکتریک باید در مباحث برق و الکترونیک و مهندس پزشکی بیومکانیک در مباحث مکانیک تسلط داشته باشد.
  • خلاقیت و نوآوری به دلیل جدید بودن این حوزه، بسیاری از زمینه های شغلی به تحقیقات و اختراع روش ها و ابزارهای پزشکی مربوط می شود.
  • علاقه به کارهای تحقیقاتی بخشی از کار مهندس پزشکی به پژوهش و تحقیقات مربوط می شود.
  • آشنایی با بازاریابی و فروش به خصوص برای مهندسان پزشکی که در کار واردات و صادرات تجهیزات و دستگاه های پزشکی فعالیت می کنند.
  • آشنایی با زبان انگلیسی برای فهمیدن دستورالعمل های مربوط به نحوه استفاده و بکارگیری دستگاه ها و تجهیزات پزشکی وارداتی، دسترسی داشتن به آخرین اطلاعات و اخبار مرتبط و برقراری ارتباط با شرکت های تحهیزات پزشکی خارجی
 
 
آینده شغلی رشته مهندسی پزشکی
در حال حاضر بازار کار هیچ رشته ای در حد ایده آل نیست و این شامل حال رشته مهندسی پزشکی نیز می شود اما بدون شک وضعیت فارغ التحصیلان این رشته، نسبت به رشته های مهندسی دیگر، مطلوب تر است. زیرا ارزش اقتصادی وسایلی که مهندسین پزشکی طراحی ، تعمیر ، نگهداری یا خریداری می کنند، بسیار بالا است. برای مثال اگر یک کامپیوتر یک یا دو میلیون تومان قیمت دارد، یک دستگاه پزشکی بطور متوسط دهها میلیون تومان می ارزد. برای همین مسؤلان بیمارستانها بطور نسبی برای حفظ و نگهداری آنها اهمیت بسیاری قائل اند. این امر باعث شده تا خیلی از فارغ التحصیلان ما حتی دانشجویان ترم های آخر جذب بازار کار شوند به ویژه اگر فارغ التحصیل این رشته اصراری نداشته باشد که در تهران کار کند، می تواند در شهرستانها جذب بیمارستانها، سازمان تامین اجتماعی و مراکز متعدد دیگر شود. فارغ التحصیلان هم چنین می توانند در مراکز تحقیقاتی از قبیل موسسه استاندارد، بنیاد مستضعفان و جانبازان، مرکز تحقیقات وزارت دفاع  و سایر مراکز تحقیقاتی مشغول کار شوند. وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت صنایع، سازمان تامین اجتماعی، بیمارستانهای دولتی و خصوصی و … از سایر محلهایی هستند که مهندس پزشکی می تواند در آنجا مشغول شود. مهندسان پزشکی در طیف وسیعی از زمینه ها و رشته ها کار می کنند به عنوان مثال: در صنعت به نوآوری ، طراحی و توسعه فناوری های جدید ، در بخش تحقیقات آکادمیک تحقیقاتی برای پیش بردن مرز های تست ، پیاده سازی و توسعه ابزار تشخیصی جدید و تجهیزات پزشکی انجام می دهند. بسیاری از مهندسین پزشکی نیز در شرکت های نو پا شروع به کار می کنند و یا خود اقدام به کارآفرینی می نمایند.
به طور کلی زمینه کار مهندس پزشکی در حوزه های زیر می باشد : 
  • طراحي و ساخت دستگاه‌هاي آزمايشگاهي و الكترونيكي و تجهيزات مربوط به آنها
  • طراحي و ساخت بخش‌هاي مكانيكي و برقي سيستم‌‌هاي تصويرگر پزشكي
  • طراحي و ساخت سيستم‌هاي اندازه‌گيري پزشكي و بيمارستان
  • طرحي و ساخت قطعات و اندام مصنوعي بدن و موادي كه در طول تشخيص، درمان و معالجات بيماري‌ها به كار مي‌رود.
 
  • تعمير و نگهداري و بهينه‌سازي: از ديگر زمينه‌هاي كاري مهندسي پزشكي مي توان به تعمير، نصب، راه‌اندازي و نگهداري وسايل مورد نياز اشاره كرد كه واضح است كه اين نيروي مجرب بايد داراي اطلاعات كافي در مورد قطعات و جزييات كار آن وسايل يا دستگاه باشد كه در كنار اين موارد مسأله بهينه‌ سازي يا تلفيق دستگاه‌ها و عملكرد آنها نيز مطرح است و دامنه كاربرد اين زمينه آنچنان وسيع است كه سالانه صدها مقاله در جهان در اين زمينه چاپ مي‌شود.
  • خريد و فروش تجهيزات پزشکی بدون شك در صنعت تجهيزات پزشكي، يكي از سودآورترين صنايع جهان است و البته به دليل شرايط خاص كاربري و درگير بودن با مقوله سلامت انسان از حساسيت ويژه‌اي برخوردار است.
 
 
وظایف یک مهندس پزشکی چیست؟
  • نصب و راه اندازی دستگاهها، وسایل پزشکی و تجهیزات فنی بیمارستان ها
  • تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی.
  • مشاوره فنی در سفارش و خرید دستگاههای پزشکی
  • کمک در به کارگیری بهینه از دستگاههای پزشکی.
  • همکاری در طراحی دستگاههای پزشکی.
  • همکاری در طرحهای تحقیقاتی پزشکی.
  • مسوولیت فنی و مهندسی بیمارستان.
  • ساخت وسایل و تجهیزات بیمارستانی.
 
 
درآمد و حقوق مهندس پزشکی
میزان درآمد مهندس پزشکی با توجه به میزان تجربه، دانش و تخصص، محل و نوع کار متفاوت است. مهندس پزشکی که در بخش دولتی مشغول به کار است، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کند. البته معمولا بیشتر مهندسان پزشکی در بخش خصوصی فعالیت کرده و با توجه به معیارهای ذکر شده، معمولا درآمدهای مختلفی دارند. آن دسته از مهندسان پزشکی که سرمایه، تجربه و شم تجاری (هوش اقتصادی در تجارت) خوبی داشته باشند، می توانند به طور مستقل در این زمینه شرکت تاسیس کنند و در صورت موفقیت می توانند درآمد زیادی کسب کنند.
درآمد و حقوق شغل مهندس پزشکی در برخی از کشورهای جهان
آمریکا  متوسط درآمد سالیانه مهندس پزشکی در سال ۲۰۱۳، ۸۵.۰۰۰ دلار می باشد.
استرالیا  متوسط درآمد سالانه مهندس پزشکی در استرالیا در سال ۲۰۱۳، ۵۷.۳۰۰ دلار آمریکا می باشد.
انگلستان  متوسط درآمد سالانه مهندس پزشکی در سال ۲۰۱۳، ۴۷.۵۰۰ دلار آمریکا می باشد.
کانادا  متوسط درآمد سالانه مهندس پزشکی در سال ۲۰۱۳، ۵۷.۵۰۰ دلارآمریکا می باشد.
 
 
گرایش های رشته مهندسی پزشکی

گرایش های مقطع کارشناسی رشته مهندسی پزشکی 

گرایش مدل سازی سیستم‌ های فیزیولوژیکی گرایش ابزار دقیق در مهندسی پزشکی
گرایش مهندسی پزشکی بالینی گرایش پردازش تصاویر پزشکی
گرایش مهندسی توانبخشی گرایش مهندسی ورزش
گرایش مهندسی بافت گرایش بیو الکتریک
گرایش بیو مکانیک گرایش بیو مواد
وضعیت ادامه تحصیل رشته مهندسی پزشکی
رشته مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی ۱۴۰ واحد درسی را در برمی گیرد که ۲۰ واحد آن مربوط به دروس عمومی، ۲۰ واحد مربوط به دروس پایه، ۴۷ واحد مربوط به دروس اصلی و ۴۷ واحد هم به دروس اختصاصی اختصاص دارد. امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در مقاطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی وجود دارد که گرایش های مقطع ارشد این رشته شامل بیوالکتریک، بیومکانیکی و بیومتریال می باشد. رشته مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد شامل ۳۸ واحد درسی، تحقیقاتی است که ۲۴ واحد مربوط به دروس تخصصی، ۲ واحد سمینار و ۱۲ واحد پروژه می باشد.
همواره می توانید سوالات خود را در مورد بازار کار رشته های مختلف از جمله بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر ، بازار کار رشته اتاق عمل و … با کارشناسان مجرب مرکز الو مشاوره در میان گذاشته و از تجارب آنان استفاده نمایید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی پزشکی

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.